Mezoterapija i mezolift za pomlađivanje vaše kože

“Malo, rijetko i na pravo mjesto” – citat je dr. Pistora, pionira mezoterapije. Mezoterapija je alopatska metoda kod koje se lijekovi i ljekovite supstance injiciraju u mezodermalni sloj kože koji se nalazi neposredno ispod površine. Istraživanja su pokazala da mikrocirkulacija u tim dijelovima ima izuzetno važnu ulogu u resorbiranju aktivnih supstanci. U samom početku ova se metoda primjenjivala isključivo u terapeutske svrhe, no ubrzo se zbog jednostavnosti primjene i efikasnosti proširila i na estetiku.

Posljednjih desetak godina došlo se do bitnih spoznaja u procesu starenja kože. Mezoterapija potiče intenzivnu regeneraciju kože. Terapija je vrlo individualna i ovisno o stanju kože aplicira se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koja potiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva. Koži se vraća vlaga, tonus i sjaj, a mimika i izražaj lica ostaju potpuno očuvani.

U medijima često nalazimo informacije o različitim vrstama tzv. mezoterapije bez igle, kao npr. ultrazvučnoj mezoterapiji ili sličnih naziva. Objektivno gledano, do sada nije pronađena niti jedna pouzdana metoda aplikacije koja bi stvarno zaobišla površan sloj kože i dozvolila prodiranje aktivnih substanci u mezodermalni sloj. Ukoliko želite vidjeti stvarne efekte na vašem licu, oslonite se na dobro provjerene metode aplikacije i dokazane rezultate.

mezoterapija

Neposredno prije tretmana potrebno je detaljno analizirati stanje kože i navike pacijenta jer se na temelju toga biraju i supstance koje će se primijeniti. U idealnim slučajevima pacijenti se javljaju kada zapaze prve sitne borice i znakove starenja kože. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je imati malo strpljenja i postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt.

Mezoterapija je posebno povoljna za izuzetno osjetljive dijelove kao što su čelo, područje oko očiju, vrat i dekolte. Izuzetna pažnja mora se posvetiti izboru preparata i kvaliteti proizvoda koji se primjenjuju. Osim hijaluronske kiseline i vitamina , koriste se i elementi u tragovima poput magnezija, zinka i nikla koji imaju važnu funkciju kao katalizatori u različitim energetskim procesima u stanici. Vitamini u ovom slučaju djeluju kao antioksidativna sredstva i potiču mikrocirkulaciju. Aminokiseline potiču stvaranje novih proteina, a glukoza služi kao izvor energije za aktivne procese.

Injekcijske tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinira niz uboda tankom iglicom i primjena tzv. tupe igle ovisno o regiji koja se tretira i kvaliteti kože.

U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obavezama i svakodnevnim aktivnostima. Izuzetno se rijetko javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom. Eventualne reakcije u smislu crvenila i lagane otečenosti nestaju u pravilu nakon nekoliko sati. U prva tri mjeseca preporuča se tretirati jednom mjesečno, nakon toga, ovisno o stanju kože, svaka tri do četiri mjeseca.

Ugovorite TERMIN ZA pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije