PRP terapija pomlađivanja vlastitim matičnim stanicama

  • Revitalizira i obnavlja kožu
  • Uklanja bore i nabore
  • Potiče proizvodnju kolagena
  • Pomlađuje prirodnim putem

PRP terapija

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) ili ACP (autologous conditioning plasma) potpuno je prirodna metoda za pomlađivanje kože lica i dekoltea, odnosno estetski tretman vlastitom plazmom koji ostvaruje dugotrajne rezultate u regeneraciji i revitalizaciji kože. Pomlađivanje vlastitom plazmom vraća koži vitalnost, čime ona postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Na taj način postižemo dugotrajne rezultate u revitalizaciji i obnavljanju kože vidljive odmah nakon primjene! Ova metoda pomlađuje prirodnim putem, ukljanja bore i nepravilnosti, te potiče proizvodnju vlastitog kolagena.

PRP ili ACP je plazma bogata vlastitim trombocitima i derivatima plazme, pogotovo faktorima rasta, koji imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu i poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju. Znanstveno je dokazano da na tretiranom mjestu dolazi do značajne proliferacije fibroblasta koji pak utječu na regeneraciju kože.

PRP terapija

Prvenstveno onima koji se žele pomladiti potpuno prirodnim putem. Ovakav tretman namijenjen je svima onima koji imaju umornu i suhu kožu koja je izgubila elastičnost i žele usporiti proces starenja. Izvrsni rezultati pokazali su se u korekciji neujednačene pigmentacije kože. Tretirati se može cijelo lice, obrazi, nazolabijalne bore, podočnjaci, te vrat i dekolte gdje je koža posebna tanka i osjetljiva.

U današnje vrijeme jako je bitno da cijeli proces bude brz i jednostavan. Cijeli tretman traje oko 1,5 sata. 30 minuta prije samog tretmana nanosi se specijalna krema koja namjenski anestezira čitavo područje zahvata. U prvoj fazi postupka liječnik uzima iz vene malu količinu pacijentove krvi u posebnu epruvetu koju zatim centrifugira u specijalnom aparatu. Na taj se način u epruveti odvajaju krvni sastojci. Tako dobivenu plazmu potrebno je odmah injicirati u površni sloj kože pomoću vrlo tanke igle jer su derivati plazme izuzetno osjetljivi.

PRP terapijaPRP terapija

Neposredno nakon primjene dolazi do jakog crvenila i zatezanja kože koje se ubrzo smiruje. U nekim slučajevima nastane lagana otečenost koja može trajati nekoliko sati. U rijetkim prilikama mogu se pojaviti male modrice.

Ukoliko se PRP terapija radi prvi put potrebno je napraviti jedan ciklus od tri tretmana u razmaku od po mjesec dana. Nakon toga preporučamo održavanje svakih 3-6 mjeseci što ovisi o nizu faktora – dobi, navikama, klimatskim uvjetima, ali i genetskoj predispoziciji.

Ukoliko imate potrebu nešto izuzetno napraviti za svoju kožu upotpunite ovaj tretman prirodnim, individualnim pilinzima, maskama i kremama by STRIBOR MARKOVIĆ.

Ugovorite TERMIN ZA pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije