Abdominoplastika – Korekcija i zatezanje kože trbuha – Tummy tuck

Veliki trbuh odnosno operacija smanjivanja visećeg trbuha (abdominoplastika) uključuje odstranjenje viška kože i masnog tkiva koje obično visi. U najvećem broju slučajeva istovremeno se radi i liposukcija dijela trbušne stijenke kako bi se poboljšao estetski rezultat. S obzirom da je u većini takvih pacijenata prisutna i razmaknutost ravnih trbušnih mišića, u sklopu abdominoplastike radi se i povezivanje tih mišića kako bi se osnažili mišići trbušne stijenke, ali i spriječio nastanak trbušne kile (hernije) koja može predstavljati opasnost jer se pri jačem naporu u taj prostor između razmaknutih mišića može ukliještiti crijevo i tada je potreban hitni operacijski zahvat da crijevo ili drugi trbušni organi ne odumru.

Abdominoplastika se izvodi na način da se kroz rez u donjem dijelu trbuha (kasnije taj rez nije vidljiv jer se nalazi u tzv. bikini zoni, odnosno pokriven je donjim rubljem) mobilizira koža i potkoža cijele trbušne stijenke, višak se odstrani, a ostatak kože je ravan i zategnut.

Trajanje operacijskog zahvata: 180 minuta
Anestezija: opća

Nakon operacije postavljaju se drenovi (plastične cijevčice koje se postave ispod potkože) kroz koje se nekoliko dana odstranjuje sva zaostala sukrvica. Pacijent hoda samostalno već slijedeći dan, a puna aktivnost je moguća nakon tjedan dana. Preporuča se nošenje steznika dva do tri tjedna.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973