Fileri – popunjavanje bora – hijaluronska kiselina

U današnjem društvu zahtjevi za što ljepšim izgledom postaju sve naglašeniji –  svježa koža lica, pomlađivanje lica i dekoltea, lijepo oblikovane jagodice, lice bez podočnjaka, pune usnice, tek poneka bora koja licu daje karakterni pečat… To su tek neke od mogućnosti koje danas pružaju neinvazivni, ambulantni zahvati. Oni omogućavaju prirodni lifting lica, face lifting bez operacije. U izobilju različitih ponuda pacijent se često teško snalazi, stoga je neophodno naglasiti nekoliko osnovnih činjenica o supstancama koje se rabe za korekciju manjih nedostataka te oblikovanje pojedinih područja lica, tzv. hijaluronski fileri.

Hijaluronski fileri trebaju se primjenjivati isključivo u liječničkim ordinacijama

u sigurnim rukama iskusnog liječnika koji će odmah prepoznati eventualne rijetke komplikacije. Jednako je bitna primjena provjerenih preparata koji su već dugo zastupljeni na tržištu. Ne ustručavajte se upitati koji preparat liječnik planira primijeniti.

Fileri

Dermalni hijaluronski fileri koje koristima u našoj poliklinici visoke su kvalitete. Takvi fileri na tržištu su prisutni već dugi niz godina s izrazito pozitivnim iskustvima. Današnji hijaluronski fileri su gelastog oblika i daju se fino i precizno aplicirati.

Postoje fileri koji su različite koncentracije i gustoće, ovisno o tome koji efekt želimo postići i u koji dio dermisa ih želimo injicirati. RHA hijaluronska kiselina bogata je aktivnim sastojcima koji se postupno opuštaju, a napravljena je tako da hidratizira površni sloj kože, istovremeno ga zatežući. CDR dermorestrukturirajući kompleks snažan je antioksidans, sadrži aminokiseline, minerale i vitamin B6 nužne za metabolizam kože. NovHyal Biotech-G je preteča sinteze hijaluronske kiseline koji osnažuje dermalno-epidermalni sloj.

Fileri

Vrhunski dermalni hijaluronski fileri omogućavaju uklanjanje bora, pomlađivanje lica, antioksidacijsko djelovanje, regeneraciju epidermisa, restrukturiranje dermalno-epidermalnog sloja i stimulaciju razvoja stanica koža. Suvremeni fileri zadovoljavaju i najzahtjevnije liječnike. U pravilu postoji ciljana terapija za svaki problem, tako da se danas korigiraju ne samo usne i nazolabijalne bore, već i podočnjaci; podižu se obrve, kutovi usana, nos, jagodice, područje oko očiju. Na taj se način vraća se tonus kože i volumen lica i mogu se korigirati i ožiljci, asimetrije lica, koža lica, vrata, dekoltea i nadlanica. Preporučuju se fileri koji se sporo resorbiraju, a silikonski preparati danas se izbjegavaju.

Fileri

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, a ovisno o području koje se tretira, ponekad je dovoljna samo aplikacija kreme s lokalnim anestetskim učinkom. Fileri se primijenjuju različitim injekcijskim tehnikama. Danas je sve više u uporabi tzv. tupa igla koja dodatno umanjuje traumatizaciju kože lica.

U rijetkim slučajevima dolazi do pojave oteklina, crvenila, neravnina ili modrica koje uglavnom brzo prolaze. Fileri se s vremenom prirodno razgrađuju, stoga je potrebno postupak ponoviti nakon 9 do 12 mjeseci, ali često sa znatno manjim količinama preparata od onih koje su bile nužne pri prvoj primjeni.

Korekcija podočnjaka

Korekcija nazolabijalnih brazdi

Povećanje usana

 

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije