Kemijski piling

Pilinzi uklanjanju odumrle, suhe stanice kože, razotkrivajući kožu koja blista zdravim mladolikim sjajem.

Profesionalne, visoko koncentrirane kemijske pilinge, za razliku od niskokoncentriranih kućnih, rade stručno educirani dermatolozi. Nakon tretmana moguća je pojava mrlja, ljuštenja kože te dulji oporavak, ovisno o jačini pilinga. Najbolji učinak, uz minimalno vrijeme oporavka, postiže se serijom pilinga. Preporuča se tri do pet tretman svakih dva tjedna, a za održavanje rezultata tretman bi trebalo ponoviti dvaput godišnje.

Ukoliko imate problema s aknama, muče vas ožiljci od akni, hiperpigmentacijske mrlje, plitke bore, idealni ste kandidat za tretman kemijskim pilingom. Uklanjanjem starih stanica kože, pokreće se regeneracija kože te je ona vidno sjajnija i ljepša.

Prema dubini djelovanja u koži, razlikujemo čak 4 vrste pilinga:

  1. vrlo površinski piling – piling djeluje na najpovršnijem sloju epidermisa
  2. površinski piling – djeluje unutar epidermisa ne prodirući do dubljih slojeva kože
  3. srednje duboki piling – prolazi do dermoepidermalne granice
  4. duboki piling – piling koji djeluje i u dermisu

 

Nakon procjene dermatologa o vrsti pilinga, kreće se s pripemnom fazom, nanošenjem losiona koji će opustiti kožu. Nakon toga slijedi temeljito čišćenje kože. Slijedi nanošenje pilinga pomoću kista, a sloj nanošenja ovisi o vrsti pilinga i željenom rezultatu, što je procjena iskusnog dermatologa.

Kemijski piling je medicinska procedura pri kojoj se na kožu nanosi odabrana kemikalija (glikolna, mandelična ili druga vrsta organske kiseline), a s ciljem poboljšanja stanja kože. Nakon napravljenog pilinga epidermis se obnavlja, poboljšava se arhitektura dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline, što rezultira remodeliranjem kože. Crvenilo i lagana oteklina, popratne su pojave nakon pilinga (što oscilira ovisno o tipu i jačini pilinga) i to se brzo smiruje. Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože te je za to vrijeme propisana posebna briga i njega kože.

Konačan rezultat pilinga vidi se nakon nekoliko tjedana od posljednjeg napravljenog pilinga, no stalni napredak vidi se iz dana u dan. S pravom se ističe kako je ovo jedan od najpopularnijih tretmana u dermartologiji. Uz upornost i nekoliko tretmana struktura i izgled kože zamjetno su ljepši!

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973