Lifting vrata i korekcija podbratka

Korekcija podbratka i lifting vrata

tretiraju promjene na vratu koje se javljaju kao posljedica starenja. Pomlađivanje vrata ovisi o nekoliko čimbenika. S jedne strane to su prirođene anatomske varijacije kao npr. slabije razvijena brada (mikrogenija, retrognatija) ili nizak položaj jezične kosti. S druge strane podbradak se razvija zbog popuštanja tonusa kože, potkožnog tkiva i površnog mišića vrata, platizme, kao posljedice starenja. Nakupljanje suvišnog masnog tkiva u površinskom ili dubokom sloju ispod mišića dodatan je faktor koji s godinama mijenja izgled vrata i dovodi do razvoja “duple brade” odnosno podbratka. Detaljna analiza svih navedenih faktora koji su doveli do izmijenjenog izgleda vrata preduvjet je za izbor optimalne metode pomlađivanja vrata.

U ovisnosti o stupnju i težini promjena na vratu individualno koristimo i kombiniramo

slijedeće postupke:

  • površinsko zatezanje kože radiofrekvencijom
  • Botox
  • laserska lipoliza sa zatezanjem kože “lasersko uklanjanje i liposukcija podbratka”
  • submentalna lipektomija
  • lifting vrata s/bez liftinga lica
  • mentoplastika (implantati, masno tkivo)
  • injekcijska lipoliza (odstranjivanje masnoće injekcijama)

Pomlađivanje vrata radiofrekvencijom koristi elektromagnetske valove koji zagrijavaju potkožno tkivo i dovode do denaturacije i kontrakcije kolagena. Fibroblasti počinju stvarati novi kolagen i elastin koji zatežu kožu i smanjuju naboranost. Idealni kandidati su mlade osobe s početnim znacima opuštanja kože bez suvišnog masnog tkiva ili popuštanja platizme. Za tretman nije potrebna anestezija, ponavlja se nekoliko puta u mjesečnim razmacima, a efekt se odražava godišnjim tretmanom.

Korekcija podbratka i lifting vrata

Pomlađivanje vrata u osoba s jakim, hipertrofičnim naborima mišića platizme vrši se primjenom injekcije botulinum toksina – Botox.

Lasersku lipolizu vrata u lokalnoj anesteziji koristimo za rastapanje površinskog masnog tkiva vrata – lasersko uklanjanje i liposukcija podbratka. Lasersku zraku uvodimo pod kožu ubodom promjera 3 milimetra, a ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju i reorganizaciju kolagena. Rezultat je zatezanje kože vrata.

Kod pacijenata sa izraženijim nakupinama masnog tkiva liposukcija podbratka nije dovoljna. U tim slučajevima za pomlađivanje vrata i oblikovanje brade te uklanjanje podbratka koristimo rez kože ispod brade koji nam osim toga omogućava i korekciju nabora mišića u području podbratka.

Lifting vrata, najčešće u kombinaciji s liftingom lica, savjetujemo pacijentima s izraženim naborima kože na licu/vratu, okomitim naborima platizme i viškom masnog tkiva. Zatezanje vrata na ovaj način u najvećoj mogućnoj mjeri popravlja konturu vrata, uklanja podbradak i formira kut između brade i donjeg dijela vrata. Operacija se izvodi u općoj anesteziji, a opseg zahvata se dogovara od slučaja do slučaja.

Oblikovanje brade je delikatan zahvat koji mora uzeti u obzir estetske i funkcionalne elemente.

Mala brada

Kod slabije izražene brade za korekciju profila koristimo silikonske implantate koji postavljamo rezom u podbratku ili unutar donje usne. Alternativno, umjesto implantata, koristimo vlastito masno tkivo pacijenta, koje uzimamo obično s trbuha i injiciramo u područje slabije formirane brade. Hijaluronski fileri visoke gustoće također daju izvrsne rezultate.

Korekcija podbratka i lifting vrata

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973