Podočnjaci – fileri ili masno tkivo

Podočnjaci se mogu pojaviti u bilo kojoj dobi, svakome licu dodaju godine i čine ga umornijim. Mogu biti uvjetovani genetski ili pak nastati zbog različitih vanjskih faktora, pojaviti se kao posljedica starenja ili nekih bolesti. Podočnjaci nisu isto što i vrećice ispod očiju. Vrećice ispod očiju su nakupine masnog tkiva i uklanjaju se operacijom kapaka. Rješenje za podočnjake i tamne kolute ispod očiju su dermalni hijaluronski fileri ili lipofiling – vlastito masno tkivo.

O individualiziranom pristupu različitim vrstama podočnjaka pročitajte ovdje.

Hijaluronski fileri ubrizgavaju se u područje ispod donjeg kapka što uklanja podočnjake, nakon čega slijedi lagana masaža filera. Postupak traje 30 minuta, a izvodi se u lokalnoj anesteziji, dok je ponekad dovoljna samo aplikacija kreme s lokalnim anestetskim učinkom.

Nakon tretmana nema posebnog oporavka, a tek u rijetkim slučajevima dolazi do pojave oteklina, crvenila, neravnina ili modrica koje uglavnom brzo prolaze. Fileri se s vremenom prirodno razgrađuju, stoga je postupak potrebno ponoviti nakon 9 do 12 mjeseci, ali često sa znatno manjim količinama preparata od onih koje su bile nužne pri prvoj primjeni.

Podočnjaci se mogu ukloniti i lipofilingom, odnosno apliciranjem vlastite masti u područje ispod donjih vjeđa. Ovaj se postupak izvodi u dva koraka – prvo se prikuplja masno tkivo, a zatim se ono injektira u željeno područje.

Proces uzimanja masnog tkiva je jednostavan i radi se u lokalnoj anesteziji, a dobiveno masno tkivo odmah se dalje obrađuje i aplicira putem finih igala u područje podočnjaka. Cijeli postupak traje oko 60 minuta.

Idućih dana može se očekivati lagana otečenost koja prolazi spontano, a konačan rezultat vidljiv je za mjesec dana. Zbog prirode materijala i sporije razgradnje masnog tkiva, rezultati su dugotrajniji nego u slučaju tretiranja podočnjaka hijaluronskim filerima.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije