Lipofiling u službi ljepote

Lipofiling (prema engleskom originalu lipofilling) podrazumijeva popunjavanje udubljenja na tijelu koristeći vlastito masno tkivo pacijenta. Očigledna prednost korištenja vlastitog tkiva je nepostojanje rizika reakcije na strano tkivo, prisutnost dovoljne količine „materijala – masnog tkiva“ u većine pacijenata osim izrazito mršavih, kao i dugotrajnost rezultata. Lipofiling istovremeno transferira masne stanice i matične stanice iz masnog tkiva iz jedne regije tijela, najčešće trbuha ispod pupka, u drugu regiju npr. lice. Posebne tehnike lipofilinga transferiraju matične stanice koje dovode do regeneracije i pomlađivanja tretiranog područja.

Da bi se masno tkivo i matične stanice iz masnog tkiva pacijenta mogli koristiti za lipofiling i lipotransfer, potrebno ga je na adekvatan način prikupiti, obraditi i uštrcati. Ovisno o cilju koji želimo postići i regiji koju tretiramo, postoje bitne razlike u tehnici lipofilinga. Kako bismo postigli što bolji i prirodniji rezultat koristimo

tehnike makrolipofilinga (povećanje grudi), mikrolipofilinga (microfat) i nanolipofilinga (nanofat)

Procesom starenja znatno se mijenja raspored masnog tkiva na licu, a koža gubi tonus. Najočitije promjene nastaju u području obraza i jagodica gdje volumen moramo vratiti na „ staro mjesto“. Najčešće pacijente smetaju nazolabijalne bore koje licu daju stariji i strogi izraz, a koje se vrlo uspješno uklanjaju mikrolipofilingom. Na licu nalazimo i vrlo fine i sitne bore u području donjeg kapka ili okomite bore u području usana koje tretiramo tehnikom nanolipofilinga.

Proces uzimanja masnog tkiva

Proces uzimanja masnog tkiva je jednostavan i radi se u lokalnoj anesteziji. Na mjestu gdje se masno tkivo uzelo, vide se kraće vrijeme samo male rupice koje brzo zacijele. U rijetkim slučajevima pojave se podljevi koji nestaju nakon nekoliko dana.

Dobiveno masno tkivo i matične stanice iz masnog tkiva odmah se dalje obrađuju i apliciraju putem finih igala u željeno područje koje smo označili prije zahvata. Idućih dana može se očekivati lagana otečenost koju nije potrebno posebno tretirati i koja spontano prođe. Konačan rezultat cijelog tretmana vidimo nakon otprilike mjesec dana. Rezultati lipofilinga su dugotrajniji od dermalnih filera koje u principu treba jednom godišnje obnavljati.

lipofiling

Korekcija podočnjaka

Korekcija nazolabijalnih brazdi

Povećanje usana

 

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije