Liposkulpturiranje tijela – liposukcija u lokalnoj anesteziji

Liposukcija je masno tkivo dovela u žižu znanstvenog proučavanja već duže vrijeme. S jedne strane, povećan interes posljedica je činjenice da se sve više ljudi u razvijenim zemljama ima višak masnog tkiva i bori se s problemom pretilosti i njezinim štetnim posljedicama po zdravlje, a s druge strane, jedan od prvih vidljivih znakova starenja ljudskog tijela je gubitak volumena tkiva zbog smanjenja potkožnog masnog tkiva. Kako je želja za boljim izgledom u žena i muškaraca sve izraženija, specifičnost zahtjeva u području oblikovanja tijela dovela je do razvoja novih metoda koje omogućavaju liposkulpturiranje tijela te oblikovanje tijela putem modeliranja potkožnog masnog tkiva.

Suvremena liposukcija – razlika prema površinskim kozmetičkim tretmanima

Liposkulpturiranje tijela koristi trajno uklanjanje masti pomoću različitih medicinskih postupaka kao npr. liposukcija, lipoliza i njene modifikacije. Za popunjavanje manjka masnog tkiva u određenom području koristi se transplantacija/transfer vlastitog masnog tkiva iz jednog područja u drugo. Za razliku od poplave mnogobrojnih razvikanih tretmana kratkog trajanja koji se nude u obliku kožnih krema za mršavljenje ili površinskih tretmana u kozmetičkim salonima i salonima za masažu, jedino postupak medicinskog liposkulpturiranja učinkovito i znanstveno dokazano uklanja masno tkivo uz zatezanje opuštene kože, te tako pozitivno djeluje na celulit.

  • lokalna anestezija
  • vibracijska liposukcija

Suvremena liposukcija vrši se u lokalnoj tzv. tumescentnoj anesteziji za razliku od klasične koja se radi u općoj anesteziji. Velika prednost lokalne anestezije, osim što pacijent odmah nakon zahvata odlazi kući, jest u tome što je preciznost modeliranja neusporedivo bolja na pacijentu koji tijekom zahvata može ustati i mijenjati položaj. Budući da je količina lokalnog anestetika koja se pacijentu smije injicirati ograničena, regije se tretiraju zasebno, a u jednom tretmanu nije dopušteno odstraniti više od 3 litre masnog tkiva.

liposukcija

Za razliku od klasične liposukcije, kod koje se uklanjanje masti vrši mehanički pomoću specijalnih kirurških kanila, vibracijska liposukcija koristi vibracije od 10Hz koje značajno olakšavaju i ubrzavaju postupak. Uklanjanje masnog tkiva je preciznije. Oštećenje tkiva je manje, manje ima podljeva i bolova, te je oporavak brži i rezultati su bolji.

Uklanjanje masti u poliklinici Sinteza radimo koristeći vibracijsku liposukciju u lokalnoj anesteziji i često kombiniramo s laserskom lipolizom kojom dodatno zatežemo kožu nakon odstranjenja masnoće. Efekt lasera na zatezanje kože možemo dodatno pojačati primjenom Med Contour tretmana prije i nakon liposkulpturiranja.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973