Med Contour – jedinstvena sinergija s biorezonancom

Med Contour – Vaser Shape – oblikovanje tijela – dokazano najbolji neivazivni tretman

U Poliklinici Sinteza primjenjujemo najnoviji pristup tretmanu lokalnih nakupina masnog tkiva i tvrdokornog celulita. Radi se o kombiniranoj terapiji laserskom lipolizom, Med 2 Contourom i limfnom drenažom. Na ovaj način, nakon dugogodišnjeg iskustva s laserskom lipolizom, našim pacijentima za oblikovanje tijela nudimo zaokružen multidisciplinarni pristup i optimalno rješavanje problema.

Med 2 Contour je najsuvremeniji uređaj koji rabi nisku i visoku fokusiranu ultrazvučnu frekvenciju koja omogućava duboko i ciljano prodiranje u masno tkivo. Postupak se izvodi pomoću posebne sonde u koju su ugrađene dvije međusobno usklađene ultrazvučne glave u kombinaciji s vakuumom koji omogućava podizanje i fiksiranje masnog tkiva unutar sonde. To znači da se na siguran način određena količina energije može usmjeriti na precizno ograničenu površinu, odnosno upravo tamo gdje je potrebno.

Ultrazvuk

uništava masne stanice  smanjujući njihov broj na prethodno utvrđenom problematičnom području. Pritom okolno tkivo, koža, krvne žile i vezivo ostaju očuvani. Produkti koji nastaju razaranjem  masnih stanica jednostavno se izlučuju putem limfnog sustava, pa je stoga idealno ovaj tretman upotpuniti limfnom drenažom.

Med Contour

Za oblikovanje tijela posebno dobri rezultati postižu se u kombinaciji s laserskom lipolizom. U tom se slučaju Med 2 Contour primjenjuje kao priprema za lipolizu, dok postoperativno potpomaže oblikovanju i zatezanju kože na tretiranim područjima. Kombinacijom ovih dviju metoda postižu se izvrsni rezultati i kod najtvrdokornijeg celulita te većih nakupina masnog tkiva, što zasigurno otvara potpuno nove perspektive u estetskoj medicini.

Med Contour + Biorezonanca – jedinstveni hit samo u Sintezi

Naš najnoviji trend je kombinacija s biorezonancom čime je postignut holistički pristup održanju zdravlja.

Što je Med Contour?

Ideja je genijalna koliko i jednostavna – ultrazvuk fokusiran i spojen u potkožju uništava masne stanice bez da oštećuje kožu i tkivo. Med Contour je dokazano najbolja i prva, prava alternativa operativnoj liposukciji!

Med Contour za klijente predstavlja:
trenutno jedini uređaj na svijetu koji omogućuje TRAJNE rezultate!
odmah vidljive rezultate – u prosjeku smanjenje obujma od 2,5 cm nakon prvog tretmana
100 % SIGURAN – potvrđen od najrigoroznije agencije na svijetu za ispitivanje kvalitete medicinskih proizvoda i uređaja – FDA approved!
UGODAN – najugodniji tretman oblikovanja tijela. Bez vremena oporavka – takozvani “IN & OUT” tretman ili “lunch break” tretman
dokazano najbolji tretman oblikovanja tijela na svijetu!
Med Contour je novi, specijalno razvijeni ultrazvučni uređaj koji kombinira djelovanje niske i visoke ultrazvučne frekvencije, koju omugućuju DVIJE snažne glave ultrazvuka integrirane u aplikator, vakuum i posebnu sondu za limfnu drenažu.

Med Contour radi na osnovi patentirane tehnologije.

Samo Med Contour ima dvije ultrazvučne glave, postavljene pod kutem od 135 stupnjeva u odnosu jedna na drugu, vakuum i aplikator za otvaranje limfnih čvorova i limfnu drenažu.

Uređaj Med Contour je također jedini, patentirani uređaj na svijetu koji usisava tkivo i kroz djelovanje varijabilne niske frekvencije i fokusiranog ultrazvuka omogućuje kontroliran tretman.

Zahvaljujući svojoj posebnoj tehnologiji postiže puno veću dubinu tretiranja i penetracije i uređaj omogućuje najviši stupanj sigurnosti za razliku od ostalih, mnogih necertificiranih uređaja na tržištu.

Med Contour je prvi uređaj na svijetu sa integiranom sondom za limfnu masažu, nudeći kompletan tretman bez rizika.

Kako radi Med Contour?

Med Contour postiže zapanjujuće rezultate bez operacije. Ključ? Ultrazvuk kombiniran sa masažnom terapijom koji tretiraju masne stanice ispod kože.

Ultrazvučna terapija

Koristi dva snopa ultrazvučne energije kako bi se ugrijalo i liječilo masno tkivo ispod kože. To potiče mobilnost masnih stanica i poboljšava rad metabolizma, otklanja višak tekućine ili je reapsorbira.

Liječenje se provodi korištenjem posebnog konkavnog nastavka. Liječnik prati konture pacijentova tijela ciljajući masne stanice na određenoj dubini ispod kože. Pacijenti svjedoče da se radi o osjećaju nježnog zagrijavanja kože sličnog onom što izaziva duboka masaža tkiva.

Zonska limfna drenaža
Zonska limfna drenaža se preporučuje svima koji su koristili Med Contour i to neposredno nakon ultrazvučnog tretmana. Ova vakuum-drenaža pomaže:

 • otvaranju limfnih čvorova
 • tijelu da se riješi viška toksina i masti
 • povećava cirkulaciju krvi u tretiranom području

Zonska drenaža je dovoljno nježna pa se može koristiti i nakon liposukcije kako bi pospješila brže ozdravljenje.

Poliklinika_Sinteza_MedContour-2

Procesi tretmana MedContour

Za vrijeme tretmana sa MedContourom tkivo i masne stanice se uz pomoć vakuuma “usisavaju” u aplikator. Kroz korespondirano djelovanje dva međusobno usklađena ultrazvuka stvara se faza kompresije i dekompresije u tkivu. S time se stvara puno pliskih mjehurića u tkivu. Mjehurići postaju sve veći i veći, implodiraju i stvaraju veliku količinu energije koja potiče raspadanje membrana masnih stanica.

MedContourov jedinstveni ultrazvučni tretman razbija membrane masnih stanica, masne stanica se uništavaju, ispuštajući masne kiseline i trigliceride. One se zatim apsorbiraju i preko limfnih i krvnih žila transportiraju jetri. Kroz prirodni metabolizam jetre ovaj višak masnih kiselina i triglicerida se eliminira iz tijela. Limfna drenaža koja je integrirana u aplikatoru, poznata kao ‘zonska masaža “uvelike olakšava ovaj proces eliminacije.

Niskofrekventni ultrazvuk ciljano prodire u potkožno masno tkivo i koncepiran je tako da uz pomoć fokusiranog ultrazvuka izaziva razbijanje masnih stanica, ostavljajući pri tome kožu, krvne žile i vezno tkivo intaktnim.

Varijabilne izmjene frekvencije između 20 do 60 kHz povećava penetraciju ultrazvuka uzrokujući sa time bolje djelovanjena na adipocite. Kroz promjenu tlaka izazvanu nisku frekvenciju pulsa u spektrumu raznih valnih duljina, nudi bolji mehanički i lipolizni učinak kako bi doprijeli do masnih stanica različitih veličina.

Tijekom tretmana sa MedContour-om nastaje mehanička lipoliza u adipocitima koja stimulira razgradnju masnih kiselina u stanicama. Uništene masne stanice – smjesa masti i vode (emulzija), mora se ukloniti kroz limfni sustav, stoga mora biti provedena limfna drenaža, kako bi podržala ovaj proces i kako bi nastalu smjesu ponudila jetri kao energiju. Pri tome jetra ne čini nikakvu razliku između masti koju dobiva ovom metodom od masti iz redovne prehrane.

Područja tretiranja MedContourom

 • Lokalizirano masno tkivo
 • Jahačke hlače
 • Donji dio leđa
 • Trbuh
 • Stražnjica
 • Bokovi
 • Ruke
 • Tvrdokorni celulit
 • Područje grudnjaka

Poliklinika_Sinteza_Korekcija-adipoziteta-2

Usporedba s ostalim uređajima

Med Contour nije jedina ne-invazivna opcija na tržištu – ali je po mišljenju mnogih vodećih svjetskih stručnjaka trenutno najbolja što postoji!

 

MED CONTOUR 
Neinvazivna, nekirurška tehnika koja koristi visoke frekvencije (1MHz) ultrazvučnih valova za zagrijavanje ciljanih područja i terapeutskog efekta ispod masnog tkiva. Ultrazvučnim valovima se upravlja izvana, kroz kožu. Med Contour se koristi u sprezi s zonskom limfnom masažom kako bi se izbacio višak toksina i masti iz tijela.

ZA: Može utjecati na tkivo od 1 do 5 centimetara ispod kože. Pruža udoban tretman, koji je poput masaže, kako bi oblikovao tijelo. Privremeno smanjuje pojavu celulita. Zahtjeva samo 3 do 5 tretmana za vidljive rezultate.

PROTIV: Ne može se koristiti na licu.

 

DRUGE VRSTE ULTRAZVUKA (UltraShape, LipoSonix)
Druge vrste ultrazvuka za razliku od MED 2 CONTOURA koriste niže frekvencije ultrazvučnih valova(0,2MHz) i time utječu samo na površinsku razinu celulita.

ZA: Ciljaju specifična područja masti i masnih stanica kako bi ih ometali. Potrebno je samo 3 do 5 tretmana za vidljive rezultate.

PROTIV: Može utjecati samo na površinski celulit (od 0,7 do 1,5 cm ispod kože) na relativno malom području. Nedostatak komponente limfne masaže. Nema odobrenje za upotrebu u SADu.

 

VANJSKI LASER (VelaShape; Zerona, SmoothShapes) 
Neinvazivna tehnika koja koristi toplinu koju emitira energija lasera kako bi potaknula kolagen u koži da uzrokuje privremeni efekt zatezanja.

ZA: Cilja površinsku razinu masti.

PROTIV: Ova tehnika obično zahtjeva 6 do 10 tretmana. Tretmanima se mora upravljati u kratkim nizovima kako bi se spriječilo oštečenje i nelagodan osjećaj na koži. Rezultati su nepredvidljivi

 

VANJSKA RADIO FREKVENCIJA (Thermage, Accent) 
Neinvazivna tehnika koja koristi toplinu koju emitira energija radio frekvencije kako bi potaknula kolagen u koži da uzrokuje privremeni efekt zatezanja.

ZA: Neinvanzivan tretman zatezanja kože.

PROTIV: Ova tehnika obično zahtjeva 6 do 10 tretmana. Rezultati su nepredvidljivi.

 

CRYOLIPOLYSIS (Cool sculpting)
Neinvazivna tehnika koja koristi dvije ploče za hlađenje kako bi zamrznula masne stanice, uzrokujući da one polako odumiru i eliminiraju se iz tijela.

ZA: Neinvazivan tretman oblikovanja tijela.

PROTIV: Pacijenti svjedoče da je tretman bolan tijekom postupka i da nastavlja uzrokovati nelagodu i nakon tretmana. Rezultati su nepredvidljivi.

 

MEZOTERAPIJA (LipoDissolve)
Neinvazivan tretman koji ubrizgava različite injekcije farmaceutskih i homeopatskih lijekova, biljnih ekstrakata i vitamina u masni sloj kako bi razbio masno tkivo.

ZA: Može rastopiti manja područja masti na mjestu ubrizgavanja.

PROTIV: Nema znanstvenog ili kliničkog dokaza koji bi upućivao na to da je Mezoterapijom smanjena količina masnog tkiva. Nema FDA odobrenje.

Kako se ponašati prije Med Contour tretmana?

Preporučuje se uzimanje preparata na bazi klorofila koji djeluju antioksidativno, pospješuju detoksikaciju, ubrzavaju metabolizam i reguliraju kiselost organizma. Poželjno je konzumirati što više tekućine kako bi se međustanični prostor obogatio vodom.

Koliko traje jedan Med Contour tretman?

U prosjeku tretman traje jedan sat, nakon čega slijedi limfna drenaža.

Koliko često se provode Med Contour tretmani?

Tretmani se provode svakih 7-10 dana, i to barem 5 puta kako bi se postigao mjerljiv učinak. Ovisno o veličini masnih nakupina, ciklus se može i ponoviti.

Što se događa s nastalom masnom emulzijom?

Procesom razgradnje nastaju trigliceridi koji su sastavni dio membrane masne stanice, voda, bjelančevine, te nukleinske kiseline. Organizam ne razlikuje ovako nastale trigliceride od ostalih u tijelu, te ih u pomoću enzima u jetri razgrađuje u slobodne masne kiseline i glicerin, uobičajeni izvor energije.

Postoje li poznate nuspojave pri primjeni ovog aparata?

Ukoliko se poštuju kontraindikacije, pacijenti izvrsno podnose ovaj tretman.

Kontraindikacije:

 • Pacemaker
 • Trudnoća
 • Upale i otvorene rane u području tretmana
 • Maligne bolesti
 • Tromboza i upale vena
 • Metalne proteze i implantati u području tretmana
 • Poremećeni rad bubrega i jetre
 • Teške srčane aritmije

Je li Med Contour oblik mršavljenja?

Ova je metoda isključivo namijenjena osobama koje nemaju veliku prekomjernu težinu i žele ukloniti samo lokalne nakupine masnih stanica, popraviti tonus vezivnog tkiva ili ukloniti celulit.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije