Metode uklanjanja madeža u poliklinici Sinteza

Uz našoj poliklinici nude se čak tri metode uklanjanja madeža i ostalih dobroćudnih promjena, a to su kirurško, lasersko i radiofrekvencijsko uklanjanje.

Kirurška metoda uklanjanje je madeža kirurškim putem. Madež se u potpunosti uklanja, odnosno površinski dio, kao i onaj dio ispod kože. Postoperativni tretman nakon zahvata traje oko sedam dana, a prvih dana nakon uklanjanja madeža obavezno se previjaju mjesta na kojima su bili madeži. Poslije skidanja konaca, tretirana mjesta mažu se propisanim kremama nekoliko narednih tjedana, kako bi se ublažio ožiljak.

Laserska metoda najjednostavnija je metoda za uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena. U većini slučajeva nije potrebna anestezija za njihovo uklanjanje. Uključuje upotrebu laserskog svjetla čiji se snop usmjerava izravno u madež kako bi ga zagrijalo i potom uništilo. Nema šavova, nema rezanja i potpuno je bezbolno. Također, manja je vjerojatnost da će nastati ožiljci kao kod drugih tehnika uklanjanja. Na mjestu laserskog tretmana stvara se krasta, koja nakon oko dva tjedna otpada.

Važno je napomenuti da se prilikom laserskog tretmana kožna promjena odstranjuje u cijelosti na mikroskopskoj razini te ne postoji mogućnost da se tretirano tkivo pošalje patologu na analizu za postavljanje definitivne dijagnoze.

Kod radiofrekvencije uklanja se samo promjena na koži, i to nakon lokalne anestezije koja se ubrizgava veoma tankom iglom ispod same izrasline. Nakon tretmana, na mjestu izrasline, pojavljuje se rana na koži koja ne krvari, iste veličine kao i uklonjena izraslina.

Nakon toga formira se krasta, a nakon 7-10 dana svježi sloj kože, koji se kroz vrijeme ponovno bojom stopi s okolnom kožom.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973