Mezoterapija i mezolift za pomlađivanje kože

Mezoterapija je alopatska metoda kod koje se lijekovi i ljekovite supstance injiciraju u mezodermalni sloj kože koji se nalazi neposredno ispod površine. Istraživanja su pokazala da mikrocirkulacija u tim dijelovima ima izuzetno važnu ulogu u resorbiranju aktivnih supstanci. U samom početku ova se metoda primjenjivala isključivo u terapeutske svrhe, no ubrzo se zbog jednostavnosti primjene i efikasnosti proširila i na estetiku – pomlađivanje lica i dekoltea.

Što je mezoterapija?

“Malo, rijetko i na pravo mjesto” – citat je dr. Pistora, pionira mezoterapije

Posljednjih desetak godina otkrivene su nove spoznaje u procesu starenja kože, a kao odgovor na njih, javile su se različite neinvazivne metode pomlađivanja kože. Mezoterapija je jedna od takvih metoda, a posebna je po svom individualnom pristupu.

Naime, mezoterapija uključuje primjenu aktivnih sastojaka kojima se potiče intenzivna regeneracija kože, a time pomlađivanje lica i dekoltea. Terapija je vrlo individualna i ovisno o stanju kože, aplicira se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koja potiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva. Aktivni sastojci koži vraćaju zdrav i blistav izgled, a mimika i izražaj lica ostaju potpuno očuvani.

U medijima često nalazimo informacije o različitim vrstama tzv. mezoterapija bez igle, kao npr. ultrazvučna mezoterapija. Objektivno gledano, do sada nije pronađena niti jedna pouzdana metoda aplikacije koja bi stvarno zaobišla površan sloj kože i dozvolila prodiranje aktivnih supstanci u mezodermalni sloj. Ukoliko želite vidjeti stvarne efekte na vašem licu, oslonite se na dobro provjerene metode aplikacije i dokazane rezultate.

 

mezoterapija

Neposredno prije tretmana potrebno je detaljno analizirati stanje kože i navike pacijenta jer se na temelju toga biraju i supstance koje će se primijeniti. Mezoterapija se obavlja personalizirano što znači da se sastojci mezoterapijskog koktela biraju kada liječnik analizira što je vašoj koži potrebno.

U idealnim slučajevima pacijenti se javljaju kada zapaze prve sitne borice i znakove starenja kože. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože, potrebno je imati malo strpljenja i postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt.

Izuzetna pažnja mora se posvetiti izboru preparata i kvaliteti proizvoda koji se primjenjuju. Osim hijaluronske kiseline i vitamina, koriste se i elementi u tragovima poput magnezija, cinka i nikla koji imaju važnu funkciju kao katalizatori u različitim energetskim procesima u stanici. Vitamini u ovom slučaju djeluju kao antioksidativna sredstva i potiču mikrocirkulaciju, aminokiseline potiču stvaranje novih proteina, a glukoza služi kao izvor energije za aktivne procese.

Osim lica, mezoterapija se koristi za izuzetno osjetljive dijelove poput vrata i dekoltea, a pogodna je i za pomlađivanje kože čela ili područja oko očiju, gdje je koža izrazito nježna i tanka.

mezoterapija

Tretman se izvodi injekcijskim tehnikama koje mogu biti različite, a često se kombinira niz uboda tankom iglicom i primjena tzv. tupe igle, ovisno o regiji koja se tretira i kvaliteti kože.

U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obavezama i svakodnevnim aktivnostima. Izuzetno se rijetko javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom. Eventualne reakcije u smislu crvenila i lagane otečenosti nestaju u pravilu nakon nekoliko sati.

U prva tri mjeseca preporuča se tretirati jednom mjesečno, nakon toga, ovisno o stanju kože, svaka tri do četiri mjeseca.

Rezultati

Ovisno o odabranim sastojcima, mezoterapijom se može djelovati na vraćanje vlažnosti suhoj koži, umanjivanje hiperpigmentacija ili pak tretiranje nepravilnosti i borica. Prodiranjem aktivnih sastojaka u dublje slojeve, tretmanom se nadoknađuje ono što koži nedostaje ili je izgubila s godinama. Tako koža poprima zdravi sjaj, izgleda mlađe te postaje svježija i privlačnija.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije