Nazolabijalne brazde – korekcija filerom i masnim tkivom – lipofiling

Nazolabijalne brazde jedan su od najomraženijih znakova starenja. S godinama se produbljuju, a uslijed gubitka tonusa lica, postaju duže i izraženije. Pri tretiranju nazolabijalnih bora, ključno je odrediti prave točke aplikacije kako bi rezultat bio potpuno prirodan.

Korekcija nazolabijalnih brazdi i pomlađivanje lica ne podrazumijeva samo apliciranje odabranog materijala u bore oko usana. Kako bi se zaista uklonile nazolabijalne bore, potrebno je napraviti prirodni lifting lica – lifting obraza, odnosno podignuti središnju regiju lica koja sjedi na nazolabijalnim borama i čini ih naglašenijima.

Liječnik nakon pregleda odabire hijaluronski filer odgovarajuće gustoće i aplicira ga na točno određene točke kako bi se postigao lifting obraza i korigirale nazolabijalne bore. Tretman traje 30 minuta, a nakon tretmana nema vremena oporavka. Eventualno crvenilo, neravnine ili modrice prolaze u kratkom roku.

Hijaluronski fileri se s vremenom prirodno razgrađuju, stoga je postupak potrebno ponoviti nakon 9 do 12 mjeseci, ali često sa znatno manjim količinama preparata od onih koje su bile nužne pri prvoj primjeni.

Pri korekciji nazolabijalnih bora, ključno je vratiti volumen na pravo mjesto, odnosni napraviti lifting obraza. Osim hijaluronskih filera, tretman se može izvesti i pomoću vlastitog masnog tkiva.

Masno se tkivo uzima s regije tijela na kojoj ga ima najviše, a potom se aplicira u željenu regiju. Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, traje 60 minuta i daje potpuno prirodne rezultate. Nakon tretmana se može pojaviti blaga natečenost lica koja prolazi spontano, a konačan rezultat vidljiv je za mjesec dana.

Zbog prirode materijala i sporije razgradnje masnog tkiva, rezultati su dugotrajniji nego u slučaju tretiranja podočnjaka hijaluronskim filerima.

nazolabijalne

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije