Podizanje gornje usne – Lip lift

Pune usne estetski su ideal kojem teži većina žena. Oblik i punoća usana genetski su predodređeni, dostižu svoj maksimum u srednjoj životnoj dobi i nakon toga usne se polako stanjuju. Pune, senzualno napućene usne blago izvrnutih rubova pomlađuju osobu i daju svježinu licu. Ogroman dio kozmetičke industrije namijenjen je njezi i šminkanju usana kako bi one izgledale veće i punije.

Zašto lip lift – skraćivanje i podizanje usne

Prosječna udaljenost baze nosa od ruba gornje usne – vermiliona – izosi 12-15 mm. Neke osobe imaju prirođeno dugačku gornju usnu, a starenjem se gornja usna također produljuje. Skraćivanje i podizanje usne ne samo da pomlađuje izgled srednje trećine lica, već omogućava oblikovanje i popunjavanje usne na način koji nije moguć filerom ili masnim tkivom. Ako je gornja usnica stanjena i rub vermiliona slabo izražen, a Kupidov luk izbrisan – jedini način korekcije je lip lift. Lip lift će skratiti i podići gornju usnu, naglasiti Kupidov luk, napućiti gornju usnu rotacijom ruba vermiliona mnogo bolje i prirodnije nego što je to moguće injekcijom filera ili masnog tkiva. Ne manje važno je da je taj efekt trajan.

Kako radimo lip lift

Operacija se radi u lokalnoj anesteziji i pacijent nakon zahvata ide kući. Rez kože se nalazi ispod nosnica, a šavi se odstranjuju nakon tjedan dana. Oporavak nakon operacije traje 7-10 dana. Na fotografiji se vidi koliko kože će biti odstranjeno operacijom.

podizanje usne

Prije i mjesec dana nakon lip lifta

podizanje usne podizanje usne

podizanje usne

Trajna punoća donje usne

Kada punoću donje usne nije moguće postići na zadovoljavajući način filerom, onda koristimo kiruršku metodu pomicanja i rotacije sluznice (mucosal advancement) unutrašnje strane usne u kombinaciji sa zatezanjem mišića i lipofilingom usne. Postoperativna oteklina je nešto veća nego inače, ali su zato rezultati bolji.

Podizanje kutova usana

Podizanje usnog kuta – valentine anguloplasty – vršimo resekcijom trokuta kože u usnom kutu u lokalnoj anesteziji.

Podizanje usne

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije