Podizanje gornje usne – Lip lift

Zašto se žene odlučuju na podizanje gornje usne?

Pune usne estetski su ideal kojem teži većina žena. Oblik i punoća usana genetski su predodređeni, dostižu svoj maksimum u srednjoj životnoj dobi i nakon toga usne se polako stanjuju. Pune, senzualno napućene usne blago izvrnutih rubova pomlađuju osobu i daju svježinu licu. Ogroman dio kozmetičke industrije namijenjen je njezi i šminkanju usana kako bi one izgledale veće i punije.

Zašto lip lift – skraćivanje i podizanje usne

Prosječna udaljenost baze nosa od ruba gornje usne – vermiliona – izosi 12-15 mm. Neke osobe imaju prirođeno dugačku gornju usnu, a starenjem se gornja usna također produljuje. Skraćivanje i podizanje usne ne samo da pomlađuje izgled srednje trećine lica, već omogućava oblikovanje i popunjavanje usne na način koji nije moguć filerom ili masnim tkivom. Ako je gornja usnica stanjena i rub vermiliona slabo izražen, a Kupidov luk izbrisan – jedini način korekcije je lip lift. Lip lift će skratiti i podići gornju usnu, naglasiti Kupidov luk, napućiti gornju usnu rotacijom ruba vermiliona mnogo bolje i prirodnije nego što je to moguće injekcijom filera ili masnog tkiva. Ne manje važno je da je taj efekt trajan.

Kako radimo lip lift

Operacija se radi u lokalnoj anesteziji i pacijent nakon zahvata ide kući. Rez kože se nalazi ispod nosnica, a šavi se odstranjuju nakon tjedan dana. Oporavak nakon operacije traje 7-10 dana. Na fotografiji se vidi koliko kože će biti odstranjeno operacijom.

područje koje će biti uklonjeno

Prije i mjesec dana nakon lip lifta

podizanje usne - prije podizanje usne - poslije

podizanje gornje usne

Trajna punoća donje usne

Kada punoću donje usne nije moguće postići na zadovoljavajući način filerom, onda koristimo kiruršku metodu pomicanja i rotacije sluznice (mucosal advancement) unutrašnje strane usne u kombinaciji sa zatezanjem mišića i lipofilingom usne. Postoperativna oteklina je nešto veća nego inače, ali su zato rezultati bolji.

Pogledajte i naše ostale djelatnosti kojima se bavimo.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973