Povećanje usana filerima

Zamamne usne posljednjih su godina nezaobilazan trend. Instagram feed, popularne društvene mreže, neumorno populariziraju senzualne pune usne, a povećanje se radi doslovce u pauzi za ručak.

Primarno, povećanje usana radi se kod izrazito tankih usana ili kod starijih osoba, kod kojih je došlo do atrofije tkiva u usnom području.

Za postizanje punih usana najčešće se koriste hijaluronski dermalni fileri koji pružaju izvrsne i dugotrajne rezultate. Cilj svakog tretmana povećanja usana uvijek je dobiti balans između gornje i donje usnice. Prirodno je da donja usna bude voluminoznija, dok gornju treba usmjeriti malo prema naprijed i povećati je. Dobra preporuka je da se krene s manjim dozama dermalnih filera na početku te postepeno nadograđuje, kako bi rezultat bio uravnotežen i prirodan.

Tijek tretmana

Tretman povećanja usana u Poliklinici Sinteza izvodi se pomoću hijaluronskih dermalnih filera pomoću injekcije s tankom iglom, nakon prethodnog nanošenja anestetske kreme i spreja na usnice, kako bi cjelokupni tretman bio bezbolan. Nekoliko je tehnika koje se koriste prilikom povećanja usana: apliciranje u unutarnji rub usana, apliciranje u samo jednu usnu (gonju ili donju, ovisno o preferencijama) ili naglašavanje Kupidovog luka vrha usana.

Neposredno nakon zahvata usnice su otečene 24-48 sati, i bitno je naglasiti da će splasnuti te da to nije realna slika zahvata. Ako se narednog dana pojavi podljev na gornjoj ili donjoj usnici, preporuka je lagano, kružnim pokretima hladiti usnicu kockicom leda. Konačni rezultat apliciranja filera očekuje se nakon dva tjedna. U slučaju pojave krvnog podljeva bitno je naglasiti da će se on povući kroz nekoliko dana.

Dodatni oprez

Unutar 48 sati od apliciranja filera usnice mogu biti natečene i blago plave. Ovo stanje možete umanjiti uzimanjem granula za smanjenje oteklina i unošenjem dovoljno tekućine. Podljeve možete smanjiti nanošenjem kockica leda po usnama i masažom kružnim pokretima. Nakon tretmana preporuča se, u periodu od 24 – 48 sati, ne konzumirati alkoholna pića, Lupocet, Paracetamol, Andol, Aspirin i ostale lijekove koji razrjeđuju krv.

Strogo je zabranjeno trljati, masirati usnice ili pomicati proizvod prstima. Osjetite li nakon dan-dva od zahvata ‘grudice’ u usnama, potrebno je doći na pregled. Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti) nakon aplikacije filera, kao i nanošenje šminke prvi dan nakon tretmana.

Kada oteklina potpuno splasne, preporuča se adekvatna svakodnevna njega, u vidu balzama za usne s aktivnim sastojcima poput antioksidansa, vitamina E i hijalurona.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973