PRP pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama

PRP terapija:

  • Revitalizira i obnavlja kožu
  • Uklanja bore i nabore
  • Potiče proizvodnju kolagena
  • Pomlađuje prirodnim putem

 

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) ili ACP (autologous conditioning plasma) potpuno je prirodna metoda za pomlađivanje kože lica i dekoltea, odnosno estetski tretman vlastitom plazmom koji ostvaruje dugotrajne rezultate u regeneraciji i revitalizaciji kože.

PRP ili ACP je plazma bogata vlastitim trombocitima i derivatima plazme, pogotovo faktorima rasta, koji imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu i poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju. Znanstveno je dokazano da na tretiranom mjestu dolazi do značajne proliferacije fibroblasta koji pak utječu na regeneraciju kože.

PRP terapija

PRP tretman prvenstveno je namijenjen osobama koje se žele pomladiti potpuno prirodnim putem i tako usporiti proces starenja. Posebne će koristi imati umorna, suha i beživotna koža koja je izgubila elastičnost, a izvrsni su se rezultati pokazali i u ublažavanju hiperpigmentacija kože i neujednačenog tena. Tretirati se može cijelo lice, obrazi, nazolabijalne bore, podočnjaci, te vrat i dekolte, gdje je koža posebna tanka i osjetljiva.

U današnje je vrijeme jako bitno da cijeli proces bude brz i jednostavan. Cijeli tretman traje oko 1,5 sat. Pola sata prije samog tretmana nanosi se specijalna krema koja namjenski anestezira čitavo područje zahvata.

U prvoj fazi postupka liječnik iz vene uzima malu količinu pacijentove krvi u posebnu epruvetu koju zatim centrifugira u specijalnom aparatu. Na taj se način u epruveti odvajaju krvni sastojci. Tako dobivenu plazma pomoću vrlo tanke igle odmah se aplicira u površni sloj kože.

PRP terapijaPRP terapija

Neposredno nakon primjene dolazi do jakog crvenila i zatezanja kože koje se ubrzo smiruje. U nekim slučajevima nastane lagana otečenost koja može trajati nekoliko sati. U rijetkim prilikama mogu se pojaviti male modrice.

Ukoliko se PRP terapija radi prvi put, potrebno je napraviti jedan ciklus od tri tretmana u razmaku od po mjesec dana. Nakon toga preporučamo održavanje svakih 3-6 mjeseci što ovisi o nizu faktora – dobi, navikama, klimatskim uvjetima, ali i genetskoj predispoziciji.

Ako svojoj koži želite pružiti još intenzivniji tretman,  PRP terapiju možete upotpuniti  prirodnim, individualnim pilinzima, maskama i kremama by STRIBOR MARKOVIĆ.

Pomlađivanje vlastitom plazmom vraća koži vitalnost, čime ona postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Na taj način postižemo dugotrajne rezultate u revitalizaciji i obnavljanju kože vidljive odmah nakon primjene!

Ova metoda pomlađuje prirodnim putem, ukljanja bore i nepravilnosti te potiče proizvodnju vlastitog kolagena.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije