Sklerozacija kapilara

Sklerozacija kapilara

Kapilare na nogama (stručno “teleangiektazije“) predstavljaju najblaži stupanj venske bolesti nogu – obično se radi o manjim, paučinastim venama koje prosijavaju kroz kožu, te mogu predstavljati estetski problem, ali nije isključeno da kapilare, poglavito ako su brojne i izraženije, dovode i do subjektivnih tegoba, kao što je svrbež, peckanje, žarenje u nogama, pa čak i do naticanja nogu oko gležnjeva. Kapilare mogu biti praćene i težim oblicima venske bolesti nogu, pa je potrebno prije bilo kakvog zahvata na kapilarama napraviti color Doppler vena nogu da se vidi koliko je sama venska bolest nogu uzela maha. Ukoliko se utvrdi da postoji i teži oblik venske bolesti nogu u podlozi, potrebno je prvo sanirati teže oštećenje, a onda same kapilare.

Primarna metoda uklanjanja kapilara na nogama jest sklerozacija kapilara (skleroterapija) – sklerozacija je metoda uklanjanje kapilara na nogama na kemijskom principu: zahvat se izvodi tako da se opetovano plasira u proširene kapilare tanka iglica, te se putem iste u kapilare ubrizga kemijska supstanca, koja iznutra nagriza i oštećuje stijenku kapilare, što dovodi do trenutačnog zatvaranja kapilare, tj. njenog isključenja iz krvotoka, a u kratkom vremenskom roku i do njene razgradnje iz organizma. Primarna učinkovitost skleroterapije kapilara je otprilike 70%. Nakon prvog zahvata moguće je napraviti doradu kroz 3-6 tjedana. Ukoliko se na pravilan način izvede, sklerozacija kapilara je jednostavan i bezopasan postupak. U prvih nekoliko tjedana nakon zahvata moguće je da kapilare budu zamijenjene tamnim prugicama, koje vremenom blijede.

sklerozacija kapilara

Kapilare na nozi iza koljena prije i poslije jednokratnog uklanjanja sklerozacijom kod Dr. Antona Krnića u Poliklinici Sinteza.

Više informacija o uklanjanju kapilara sklerozacijom

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973