Smanjenje grudi – redukcijska mamoplastika

Na smanjenje grudi – redukcijsku mamoplastiku žene se najčešće odlučuju kada su, zbog velikog volumena dojki, otežane svakodnevne aktivnosti ili kada žele promijeniti težinu, veličinu, oblik i čvrstoću svojih dojki. Velike i teške grudi često uzrokuju bolove u vratu, leđima i kralježnici, dok prekomjerno znojenje i vlažnost ispod i između dojki može prouzročiti dermatološke probleme kao što su nadražena koža ili osip.

Smanjenje grudi – kirurška tehnika

U Poliklinici Sinteza za smanjenje grudi primjenjujemo najmoderniju i ujedno tehnički najzahtjevniju metodu tzv. vertikalnim rezom (Lasusse, Lejour, Hall-Finlay metoda).

Stare metode ostavljale su ružne ožiljke na dojci u obliku izvrnutog slova T i dovodile do toga da je ožiljak vidljiv u dekolte zoni. Tehnika vertikalnim rezom koristi rez oko areole na dojci i nekoliko centimetara prema donjem dijelu dojke i posve je nevidljiv u grudnjaku. Izbor tehnike za smanjenje grudi ovisi o veličini dojke, ali i želji pacijentice kada za to postoje objektivni kirurški razlozi.

Operacija se izvodi u općoj anesteziji i traje oko 3 sata. Sigurna je glede očuvanja osjeta bradavice. Oporavak je brz tako da se pacijentica može vratiti uobičajenim aktivnostima već za nekoliko dana. Poslije operacije smanjenja grudi preporuča se nošenje zaštitnog prsluka dva tjedna, a sportske aktivnosti dopuštene su nakon šest tjedana.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973