Ugradbeni slušni aparati – nevidljivi aparati

Značajan napredak u poboljšanju kvalitete sluha omogućili su ugradbeni slušni aparati. Oni su nevidljivi jer se implantiraju pod kožu u srednje uho. Njihove prednosti nisu samo u estetskom smislu, već u činjenici da omogućavaju prenošenje zvuka direktno u unutarnje uho. Na taj način poboljšavaju sluh kod pacijenata kod kojih operacija srednjeg uha i klasični slušni aparati više ne mogu pomoći. Suvremeni digitalni slušni aparati, koji se nose u zvukovodu ili iza uha, i dalje su dobro rješenje za većinu blagih i srednje izraženih nagluhosti. Pacijenti trebaju izabrati one proizvođače koji nude najbolju podršku u postupku izbora, testiranja i podešavanja aparata. Osobama koje žele nešto više, nakon što su stekli iskustvo korištenjem klasičnih slušnih aparata, na raspolaganju je nekoliko oblika ugradbenih slušnih aparata.

Ugradbeni slušni aparati za kost BAHA Attract, Bonebridge

Namijenjeni su osobama, djeci i odraslima, s prirođenim anomalijama zvukovoda i srednjeg uha, zatim osobama s provodnom ili miješanom nagluhosti kada zbog vlaženja iz uha korištenje klasičnog slušnog aparata nije moguće, kao i osobama s jednostranom gluhoćom. Aparat je operacijom djelomično usidren ispod kože u kost iza uške. Procesor se nalazi u vlasištu iza uške i magnetom je pričvršćen za implantat.

Ugradbeni slušni aparati za srednje uho SOUNDBRIDGE, ESTEEM

Namijenjen je osobama kod kojih klasični slušni aparati nisu dali zadovoljavajuće poboljšanje sluha ili ako nošenje aparata u zvukovodu iz nekog razloga nije moguće. To može npr. biti kronična upala zvukovoda ili neka zanimanja kod kojih aparat u zvukovodu nije poželjan. Aparat je operacijom djelomično usađen ispod kože u kost iza uške. Procesor se nalazi u vlasištu iza uške i magnetom je pričvršćen za implantat. Mehaničke vibracije implantata prenose se direktno na slušne košćice u srednjem uhu ili okrugli prozorčić pužnice.

 

 

ugradbeni slušni aparatiugradbeni slušni aparati

 

Zahvaljujući senzacionalnom uspjehu umjetne pužnice – kohlearne implantacije – i potpuna gluhoća više nije nerješiv problem i trajan hendikep niti za novorođenče niti za odraslu osobu koja tijekom života izgubi sluh. Dugoročno dobri rezultati s umjetnom pužnicom pomaknuli su granice tako da se osim gluhih osoba implantiraju i osobe s ostacima sluha, a sve češće se implantacije rade obostrano.

Elektroakustička stimulacija

Veliki javnozdravstveni problem predstavlja staračka nagluhost zbog sve većeg udjela starijih osoba. Način života – izloženost buci, stresu, pušenje, pretilost, ateroskleroza i dijabetes također igraju veliku ulogu. Kada je gubitak sluha u visokim frekvencijama jako izražen – gotovo gluhoća, a ostaci sluha postoje samo u dubokim frekvencijama – onda pomaže ugradbeni aparat koji je kombinacija umjetne pužnice i zaušnog slušnog aparata – EAS.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973