Uklanjanje bora lica uz Vistabel

Zbog jednostavnosti izvođenja i izvrsnih rezultata koje pruža, Vistabel se nametnuo kao zlatni standard pomlađivanja – za uklanjanje bora, lifting lica, zatezanje lica. Svojim djelovanjem privremeno uspavljuje mišiće i tako onemogućuje produbljivanje bora – onemogućujući mišićnu aktivnost i opuštajući mišiće, dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka bora na licu.

 

Što je Vistabel?

Vistabel (Botulinum toksin) je neurotoksin proizveden iz nekoliko sojeva bakterija roda Clostridium, dominantno iz anaerobne bakterije Clostridium botulinum, a sintetiziran je u obliku proteina. Od sedam različitih tipova toga toksina, u uporabi se najčešće nalazi tip A. Osnovni princip njegova djelovanja je sprječavanje lučenja acetilkolina, tvari koja posreduje u prijenosu živčanih impulsa, što dovodi do blokade veza između živaca i mišića, te posljedičnog postupnog privremenog gubitka funkcije mišićnih vlakana.

Nakon određenog vremena dolazi do obnavljanja tih veza i ponovne aktivnosti mišića. Kao i u slučaju drugih medicinskih pripravaka, jačina Vistabela izražena je u internacionalnim jedinicama (IJ).

Botulinum toksin se ne rabi samo u estetske – uklanjanje bora, već i u medicinske svrhe. Najbolji rezultati postižu se u liječenju blefarospazma (grča očnog kapka), spazma jednog dijela lica, kod teških migrena, ozljeda živca na licu i popratnih asimetrija. U estetskoj medicini botulinum toksin je u uporabi od 2002. godine, te se može sa sigurnošću reći da danas liječnici imaju bogato iskustvo u primjeni tog medicinskog pripravka.

Najčešće se korigiraju bore na čelu, bore oko očiju, bore između obrva, bore smijalice, bore na usnicama, prekomjerno lučenje loja na licu, te prekomjerno znojenje dlanova, stopala i pazuha.

Botox

Prigodom prvog pregleda bitno je izdvojiti dovoljno vremena za pacijenta i objasniti mu postupak i eventualne nuspojave tretmana. Važno je također posvetiti pozornost odnosu između pacijentova očekivanja i realnih mogućnosti zahvata.

S obzirom na materijal kojim se radi, liječnik svakako mora utvrditi postojanje eventualnih kontraindikacija kao što su neuromuskularna oboljenja, alergije, infekcije u području koje se tretira, uzimanje određenih lijekova, te poremećaje zgrušavanja krvi.

Tretman Vistabelom provodi se brzo, a sastoji se od apliciranja botulina toksina iglom na željene dijelove lica ili tijela (u slučaju tretiranja prekomjernog znojenja).

Nakon primjene, prvi znaci djelovanja nastupaju unutar 24-48 sati, a najjači intenzitet djelovanja opažamo nakon desetak dana. Ponovna aplikacija Vistabela, koji je po svom sastavu bjelančevina, dozvoljena je tek nakon dva tjedna kako bi se spriječilo nastajanje antitijela. Ukoliko želimo održati učinak, potrebno je ponoviti terapiju nakon 3-6 mjeseci.

Komplikacije su vrlo rijetke

U pojedinačnim se slučajevima mogu pojaviti manji hematomi i crvenilo koje ubrzo nestaje. Prigodom prvog tretmana poželjno je primijeniti niže doze da bi se vidjelo kako pacijent reagira i izbjegao efekt zamrznutog lica ili pareza okolnih mišića.

Danas se u estetskoj medicini teži što prirodnijem izrazu lica, a mimika lica se pokušava u manjoj mjeri održati. Bitno je istaknuti da doze Vistabela, koje rabimo u estetske svrhe, ne izazivaju nikakvo djelovanje u području središnjeg živčanog sustava, kao ni druge sistemske učinke.

U vrlo rijetkim slučajevima dolazi do razvoja antitijela i tada postupak ne rezultira željenim učinkom.

Rezultati

Djelovanjem Vistabela na navedene dijelove lica podižu se obrve, uklanjaju bore smijalice i onemogućava mrštenje. Na taj način uklanja se ljuti i namrgođeni izraz lica i postiže vedriji, mlađi i svježiji izgled.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973