Vistabel terapija protiv znojenja

Hiperhidroza je autonomni poremećaj koji se manifestira u prekomjernom znojenju, najčešće u području pazušnih jama, dlanova i/ili tabana. Znojenje ponekad, iz estetskih razloga, osobe može dovoditi u vrlo neugodne situacije. Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomjerno znojenje – kada se osobe, neovisno o godišnjem dobu, temperaturi i ostalim vremenskim prilikama, prekomjerno znoje. Dok se normalnim količinama izlučenog znoja tijelo rješava štetnih tvari i regulira temperaturu, prekomjerno znojenje nije dobro ni preporučljivo za zdravlje organizma.

Vistabel je djelotvoran kod hiperhidroze, odnosno kod prekomjernog znojenja, kod većine pacijenata. Ovaj preparat djeluje tako da privremeno blokira provodljivost kemijskih signala živaca koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda, samim time i znojenje je smanjeno.

Tretman traje sveukupno sat vremena i potrebno je 4 sata nakon tretmana ostati u uspravnom položaju, te se nakon toga možete najnormalnije vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Doktor tretman započinje stavljanjem anestetske kreme na regiju koja će se tretirati te malo pričeka da kako bi počelo djelovanje (oko 15 minuta). Nakon toga se sterilnim kompresama i sterilnom fiziološkom otopinom obriše područje pazuha, kako bi se maknula krema i očistilo polje gdje će se aplicirati botoks Vistabel. Postupak se tada izvodi tako da se napravi oko 10-tak uboda s jedne i s druge strane, s malom inzulinskom iglom. Učinak najčešće postaje zamjetljiv 1 do 3 dana nakon tretmana, premda u nekih pacijenata mora proći i duže vremensko razdoblje (7 do 12 dana) do zamjetnog učinka. Ovaj tretman ne liječi problem hiperhidroze, već eliminira prekomjerno znojenje, u prosjeku do šest mjeseci. Većini osoba dovoljno je takav postupak učiniti dva puta godišnje. U zdravstvenom smislu ne postoji niti jedna štetna posljedica.

Ovakvi tretmani pravi su spas za ljude koji se pretjerano znoje. To im je garancija funkcioniranja bez bespotrebnih znakova nervoze i neugode.

Ugovorite termin za pregled

Obratite nam se s Vašim problemom i dogovorite termin za konzultacije

Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973