Prof. dr. sc. Mislav Gjurić, dr. med.

Otorinolaringolog – stručnjak za bolesti nosa, sinusa i uha, te plastično-rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata. Područja posebnog interesa su funkcionalno-estetska kirurgija nosa, endoskopska laserska kirurgija sinusa i mikrokirurgija uha i slušnog živca. Jedan je od malobrojnih kirurga u svijetu koji izvodi najkompliciranije operacije na slušnom živcu kod tumora i ostalih bolesti u području baze lubanje. Kao član tima M.E. Wiganda i W. Drafa, pionira endoskopske kirurgije sinusa i baze lubanje u svijetu, pridonio je pokretanju i razvoju te kirurgije u Hrvatskoj.

Rođen u Zagrebu, diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizirao otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Habilitacija i profesura na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Erlangen-Nürnberg, te tijekom 15-godišnjeg rada u Erlangenu subspecijalizacija iz plastične kirurgije glave i vrate te mikrokirurgije baze lubanje. Na Sveučilištu Frankfurt a.M. subspecijalizacija iz alergologije.

Tijekom svoje stručne i znanstvene karijere profesor Gjurić surađuje s vodećim stručnjacima u svijetu – U. Fisch, M. Sanna, G. Rettinger, J. Helms, W. Hosemann, H. Iro, R. Fahlbusch, M. Samii, C. Sen, L. Sehkar, J. Magnan, P. Tran-Ba-Huy, M. Gleeson i mnogi drugi, te boravi na prestižnim klinikama u Europi (London, Zürich, Basel, Bern, Hannover, München, Würzburg, Paris, Marseilles, Lund, Graz, Beč) i SAD (New York, Washington).

Profesor Gjurić je nastavnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Erlangen-Nürnberg i Zagreb. Član i počasni član prestižnih međunarodnih stručnih udruženja, koja pretežito okupljaju stručnjake iz područja kirurgije uha i plastično-rekonstruktivne kirurgije glave i vrata. Redoviti je pozvani predavač na kongresima, stručnim sastancima i voditelj praktičnih kurseva za edukaciju mlađih liječnika diljem svijeta.

otorinolaringolog
otorinolaringolog
otorinolaringolog
Poliklinika Sinteza Dođite odmah do željene informacije

Dobrodošli!
Kako vam možemo pomoći?

Vikendom nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Javimo Vam se u ponedjeljak ujutro!

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.+385 91 454 5973